Coagulatie: een doelgerichte behandelmethode voor een egale huid
Wat is coagulatie?
Coagulatie is een specifieke behandelmethode die gericht is op het verwijderen van kleine huidonregelmatigheden. Het hoofddoel van coagulatie is om deze plekjes efficiënt te verhitten en te verwijderen, wat resulteert in een egale en rustig uitziende huid.
Welke soorten huidproblemen kunnen met het Telegone apparaat worden behandeld?
Met behulp van het Telegone apparaat kunnen verschillende soorten huidproblemen worden aangepakt.
- Teleangiecastieen / couperose
- Spinnaevi / spider naevus
- Fibroma / steelwratje
- Bloedblaas
- Ouderdomswratten / kleine (goedaardige) verhevenheid op de huid
Hoe verloopt het coagulatieproces met het Telegone apparaat?
Bij coagulatie plaatst de specialist een haarfijn, steriel naaldje op de huidonregelmatigheid. Het naaldje zorgt door middel van thermolyse voor warmte, waardoor eiwitten in de aangedane weefsels stollen. Hierdoor kunnen vasculaire- en bindweefsel aandoeningen effectief worden verwijderd. Het resultaat is dat de te behandelen huidonregelmatigheden vrijwel pijnloos en snel verdwijnen, zonder dat er littekens achterblijven. In sommige gevallen kan een klein korstje na de behandeling verschijnen, maar dat verdwijnt meestal na enkele dagen zonder schade aan de huid.
Is coagulatie een veilige methode?
Ja, coagulatie is een zeer veilige behandelmethode, vooral geschikt voor kleine oppervlakken. Dankzij deze methode zijn chirurgische ingrepen niet meer noodzakelijk, waardoor het risico op littekenvorming wordt voorkomen.
Hoeveel behandelingen zijn er meestal nodig en zijn er situaties waarin coagulatie niet wordt aanbevolen?
Over het algemeen zijn één tot twee coagulatiebehandelingen voldoende om de huidonregelmatigheden te verwijderen. Het exacte aantal behandelingen kan variëren, afhankelijk van het type huidonregelmatigheid. Er zijn echter situaties waarin coagulatie niet wordt aanbevolen. Contra-indicaties zijn onder meer koorts, naevus pigmentosus (moedervlek), tierfellnaevus (reuzenmoedervlek met haar), kanker en tumoren. Als u twijfelt over de geschiktheid van coagulatie voor uw situatie, is het raadzaam om advies in te winnen uw huidspecialist.
Heb ik een verwijzing nodig van een huisarts of medisch specialist voor coagulatie?
In de meeste gevallen heeft u geen verwijzing nodig voor coagulatie. Een directe verwijzing van een huisarts of medisch specialist is meestal niet vereist, tenzij uw zorgverzekeraar daar specifiek om vraagt. U kunt rechtstreeks contact opnemen met een zorgprofessional die gespecialiseerd is in coagulatiebehandelingen om de mogelijkheden te bespreken en een afspraak te maken

Vergoeding zorgverzekeraar
In de polis van uw zorgverzekering kunt u lezen of u recht hebt op een (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling(en). Check je zorgverzekering bij Zorgwijzer.
Coagulatie Informatie en de algemene voorwaarden
Informatie over Coagulatiebehandelingen met Thermolyse
- Behandeling en Werking: Coagulatie met thermolyse gebruikt een fijn naaldje dat steriel en eenmalig wordt ingezet. Door middel van warmte (thermolysestechnologie) worden eiwitten in de huid gestold, waardoor couperose, fibromen, bloedblaasjes of spinnaevus snel en effectief verdwijnen. Deze methode is pijnloos en laat meestal geen littekens achter. Soms kan een klein korstje ontstaan, maar dit verdwijnt na enkele dagen.
- Veiligheid en Effectiviteit: Thermolyse is zeer geschikt voor kleine oppervlakken en voorkomt de noodzaak voor chirurgische ingrepen. Dit helpt littekens te voorkomen.
- Nazorg: Na de behandeling kan de huid tijdelijk rood en gevoelig zijn. Het is essentieel om de huid goed te verzorgen om het genezingsproces te bevorderen. Mondelinge en schriftelijke nazorginstructies worden verstrekt, inclusief het vermijden van intensieve fysieke activiteiten, zonlicht, zwemmen, en het gebruik van sauna’s binnen 48 uur na de behandeling.
- Contra-indicaties: Coagulatiebehandelingen zijn niet geschikt voor klanten met bepaalde medische aandoeningen, zoals diabetes, hemofilie, huidziekten, en bij het gebruik van bepaalde medicatie (bijvoorbeeld antistollingsmiddelen). De behandeling wordt afgeraden tijdens zwangerschap of indien onder invloed van alcohol of drugs.
- Risico’s: Er is een klein risico op verbranding van de opperhuid of blaarvorming. In zulke gevallen heeft de cliënt geen recht op compensatie of restitutie van de betaalde kosten.
Overeenkomst voor Coagulatiebehandeling
- Werkzaamheden en Honorarium: Huidspecialist® voert coagulatiebehandelingen uit voor de vermindering van couperose, bloedblaasjes, fibromen, en ouderdomswratten. De cliënt is het honorarium verschuldigd zoals vermeld op de website van Huidspecialist®.
- Inspanningsverbintenis: De behandeling wordt uitgevoerd met de grootste zorg en vakmanschap, maar Huidspecialist® kan geen garantie bieden op het beoogde resultaat. De overeenkomst is een inspanningsverbintenis en geen resultaatsverbintenis.
- Verplichtingen van de Cliënt: De cliënt verklaart de vragenlijst en contra-indicaties naar waarheid te hebben ingevuld. Ook is de cliënt op de hoogte van de risico’s van de behandeling, waaronder de mogelijkheid dat de behandeling minder effectief kan zijn, wat kan leiden tot geen resultaat of een ‘non-responder’ situatie. In dit geval is er geen recht op compensatie.
- Foto’s en Risico’s: Indien de cliënt geen ‘before-foto’s’ levert, kan de behandeling niet worden vergeleken met een nulmeting, wat het vaststellen van de resultaten moeilijk maakt. De cliënt is zich bewust van de risico’s, inclusief verbranding of blaarvorming, en heeft geen recht op compensatie indien dergelijke bijwerkingen zich voordoen.
- Algemene Voorwaarden: Deze overeenkomst valt onder de algemene voorwaarden zoals opgesteld door Huidspecialist®.